Ammattijärjestäjä

Ammattijärjestäjien (Professional Organizers) ammattikunta syntyi USA:ssa 1980-luvulla. Nykyisin ympäri maailmaa toimii tuhansia koulutettuja ammattijärjestäjiä. Suomessa koulutus on alkanut v. 2011. Ammattijärjestäjä käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi tietyn tilan tavarat. Asiakkaan omien päätösten mukaisesti tavarat lajitellaan kierrätettäviin, roskiin meneviin ja säilytettäviin. Säilytettäville tavaroille luodaan omat paikat, jolloin ne löytyvät helposti.

Elämme materialistisen runsauden yhteiskunnassa. Tavaraa on tarjolla moninkertaisesti siihen nähden mitä tarvitsemme ja ehdimme käyttää. Kodissasi voi olla avaamattomia muuttolaatikoita, tasoille on kertynyt paperikasoja ja tavararöykkiöitä. Tavaroilla ei ole omaa paikkaa, niinpä niiden etsimiseen tuhraantuu aikaa. Aikaa ei tunnu muutenkaan olevan, kun on niin paljon tehtävää ”sitten joku päivä”. Koet siivoamisen työlääksi ja pölyä kerääntyy tavarakasojen päälle. Arveluttaa kutsua vieraitakaan, kun kaikki on hujan hajan. Tietokone on täynnä dokumentteja ja viestejä, jotka tulisi järjestää loogisesti. Koko elämän valokuvat ovat erikokoisissa pusseissa ja laatikoissa odottamassa läpikäyntiä. Olet kenties muuttamassa pienempään asuntoon etkä käsitä, miten saat kaiken tavaran mahtumaan uuteen kotiisi. Tai perhejuhlat ovat tulossa ja haluaisit saada siistin kodin, jossa vieraat viihtyvät. Voi olla, että olet tilanteessa, jossa tyhjennät edesmenneen omaisesi asuntoa. Näissä tilanteissa ei aina oma aika ja voimavarat tunnu riittävän. Aloittaminen voi olla sinulle haastavinta.

Autan sinut alkuun ja mietimme sinulle sopivimmat ratkaisut. Tiloja ja tavaroita järjestämällä saat lisää selkeyttä ja väljyyttä kotiisi. Siivous helpottuu ja aikaa säästyy. Saat vinkkejä kierrättämiseen, järjestyksen ylläpitämiseen ja pohdittavaa uusien tavaroiden hankkimiseen. Moni innostuu jatkamaan eteenpäin nähtyään konkreettisen lopputuloksen. Päätät itse, jatkatko seuraavaan järjestettävään tilaan itsenäisesti vai tarvitsetko vielä ohjaustani.