Ajan järjestämistä – case kuntosali

Löpsähdän yleensä kesäisin liikunnan suhteen. Herkuttelen päivittäin ja vararengas voi hyvin. Syksyn tullen alkaa hiipiä mieleen, että tilanteelle pitäisi tehdä jotain. Niin sanotusti ryhdistäytyä.

Työpaikan kuntosali on ollut auki koko kesän. Se aukeaa aikaisin aamulla ja olen aamuihminen. Sali on auki edelleen. Lonkkakipukin on hellittänyt. Ei ole siis mitään syytä, miksen aloittaisi lihaskunnon ylläpitämistä saman tien. Mutta miten raivaan kalenteriini ajan tähän?

No hö. Työstän parhaillaan yritykseni verkkokursseja. Yksi niistä käsittelee ajanhallintaa. Ovatko selkeät ohjeet ja luetun ymmärtäminen minulle näin vaikeaa? Enkö itse pysty toimimaan niin kuin muita ohjeistan?

Härkää sarvista. Paloittelen asian pienemmiksi. Lähetän meilin työfysioterapeutille. Pyydän häntä tulemaan salille kanssani. Katsottaisiin minulle räätälöidyt ohjelmat kuntoon. Teenkö liikkeet lähimainkaan niin kuin tarkoitus on? Voisiko joitain liikkeitä jättää pois, lisätä tai muuttaa? Meiliin tulee poissaoloviesti: fysioterapeutti palaa lomalta kahden viikon kuluttua. Ei haittaa. Aloitan salin jo ensi viikolla, mitä tätä lykkäämään. Minulle on vakiintunut tietty viikonpäivä ja kellonaika, jolloin salille meno onnistuu ilman että tarvitsee muuttaa muita menoja. Innossani merkitsen asian kalenteriini seuraavaan keskiviikkoaamuun klo 07-08. Suherran sanan uudelleen ja uudelleen kalenteriini loppuvuoteen saakka. Tämähän on jo puoli voittoa. Tästä se lähtee.

Henkilökohtaisen liikuntarimani ylittämiseen riittävät tällä hetkellä päivittäinen hyötyliikunta sekä viikoittaiset vesijumppa ja kuntosali. Kyllä näillä tulisi mielen ja kehon pysyä vireänä. Ja jaksaa niitä paikallaan tekemisten tunteja.

Olen vakuuttunut, että oman aikansa voi saada omaan hallintaansa. Usein sitä vain kiemurtelee niiden asioiden edessä, joihin tulee nähdä vähän vaivaa. Kun motivaatio on kohdillaan ja pystyt näkemään edessäsi lopputuloksen, saat asioita aikaan.

PS. Halutessasi kurkkaa nettisivujani ja Facebookia. Sinne se ajanhallintakurssikin valmistuu syyskuun alkuun mennessä.