Vaatehuoneprojekti

Olen saanut asiakkaaltani luvan kertoa muutamasta järjestämiskohteesta hiukan tarkemmin.

ennen3       ennen1

Ensimmäinen niistä oli vaatehuone. Suorakaiteen muotoisessa huoneessa on noin 8 neliötä, seinähyllyt molemmin puolin, takapäädyssä vaatetanko ja ylähyllyt. Muuton yhteydessä reilut 30 vuotta sitten neliöt ja kuutiot täytettiin tehokkaasti tavaralla, joka ei muualle mahtunut.  Kun vuosien varrella tila tuntui loppuvan, asennettiin seinähyllyjen väliin poikittain vaatetankoja koko huoneen pituudelta. Vaatetankojen päälle jäi tyhjää ja tarpeeksi tukevaa tilaa, johon asetettiin tyhjiä matkalaukkuja ja pahvilaatikoita. Todellista tilan tehokäyttöä.

välivaihe6      välivaihe7

Järjestäminen alkoi tyhjentämällä keskelle aseteltu tankoryhmä ja niiden päällä olevat tavarat. Neljän tunnin kuluttua peräseinä näkyi jo – leijuimme puolittaisessa voittajatunnelmassa. Viiden tunnin kuluttua sekä lattia että peräseinän vaatetanko ja hyllyt olivat tyhjiä.

Lisätilaa tarvittiin. Se kävi selväksi kun asiakas oli tehnyt päätöksensä poisheitettävistä, kierrätettävistä ja jäävistä vaatteista. Asennustaitoinen isäntä kipaisi rautakauppaan ja kiinnitti peräseinälle ylös toisen vaatetangon.

välivaihe10 (3)       välivaihe11

Hyllyt käytiin läpi pussi pussilta, laatikko laatikolta ja tavara tavaralta. Tilaa alkoi tulla ja saimme jätettyä jopa ns. ”järjestelyvaraa” eli hyllyistä täytettiin vain noin kolme neljännestä. Asiakas oli hyvin valmistautunut järjestämissessioomme, sillä jätesäkkejä, pahvilaatikoita eikä muovisia säilytyskoreja tarvinnut hankkia lisää.

lopputulos2       lopputulos3

Lopputulos oli asiakkaalle mieluinen. 18 tunnin urakan jälkeen huoneessa mahtuu kulkemaan esteettä eikä turvallisuusriskejä ole. Tavarat näkee yhdellä silmäyksellä.  Isännän lenkkivaatteet ovat kätevästi heti oven suussa omassa naulakossaan ja emännän käsilaukut ovat yhdessä paikassa helposti napattavissa mukaan.

Tämän asiakkaan kohdalla huomasin, että tavaroista luopuminen oli helpompaa mitä pidemmälle urakassa päästiin. Kun koko vaatehuone oli tyhjennetty ja lukuisat vaatepinot olohuoneessa olivat levällään, kokonaismäärän näkeminen taisi olla parasta siedätyshoitoa. Palkitsevinta on lopputulos, jossa asiakas on aidosti tyytyväinen ja tila on juuri hänen/heidän tarpeisiinsa sopiva.

Kokemusteni mukaan vaatehuone on monille se viimeinen paikka, johon ”ylimääräiset” tavarat laitetaan. Vierastuolit ja –patjat, matkalaukut,  laatikot, muovipussivuoret. Se ovi, josta kyläiltäessä emäntä varoittaa: ”tätä ei sitten saa avata”.  Vaatehuoneen voi saada toimivaksi rajoittamalla tavaran määrää ja järjestämällä ne niin, että kulku on esteetöntä ja tavarat ovat helposti saatavilla.

Ei kaaosta.